Vi som har drivit Thaimäklarna i Rayong från start heter Auengtip och Hasse Berg.

Auengtip har en masterexamen i offentlig förvaltning I Thailand. Hon har arbetat inom Thai-government i 30 år i olika positioner, de senaste 5 åren som ekonomichef. Före det arbetade hon på skatteavdelningen i 13 år, och innan dess som revisor. Nu också utbildad fastighetsmäklare.

Hon kan hjälpa till med alla typer av ärenden som en advokat gör förutom gå till domstol. Hasse har arbetat som säljare hela sitt yrkesverksamma liv. Han har en universitetsutbildning, IFU, som är en försäkringsutbildning inom både sak och livförsäkring. I utbildningen ingick värdering av villor, fritidshus, fastigheter och lantbruk. Han har även en skatteutbildning gällande både privat- och företagsbeskattning. Hasse har arbetat 11 år i försäkringsbolag varav 6 år som distriktschef.

1994 startade han eget bolag inom optikbranschen och hade 2 butiker i 11 år. Arbetade upp det bolaget till trippel A- företag, vilket tar minst 10 år och som bara ca 5 % av alla AB i Sverige lyckas med. Han var även delägare i en riksomfattande optik-kedja som sedermera blev uppköpta av Specsavers. Han bor sedan 2007 i Mae Phim

Vi som nu blivit delägare i Thaimäklarna är Nanthaya och Håkan Ingelsson.

Nanthaya har 17 års utbildning som avslutades på Ramkhamhaeng Universitet i Bangkok. Hon har arbetat många år på det japanska företaget Sanyo, bl a i 1,5 år i Japan. Därefter som kreditgivare på kreditföretaget AEON och som försäkringsmäklare på Bangkok Life Insurance. Med licens som försäkringsmäklare kan hon förutom liv-och hälsoförsäkringar teckna t ex fastighets-, bil- och motorcykel-försäkringar.

Men nu är hon också licensierad fastighetsmäklare av Confederation Thai Real Estate Bussiness. (Licens nr 62-00711). Här kommer huvudfokus nu att ligga. Håkan utbildade sig en gång i tiden som elkraftingenjör och har arbetat vid ett Sveriges ledande elteknikföretag som projektchef och avdelningschef för leveranser till jordens alla världsdelar. Men arbetade de senaste 15 åren som teknisk chef och utvecklingschef.

Håkan har på deltid (6 -10 månader/år) bott i Thailand sedan 2009. Har ägt hus i Mae Phim och Ban Phe och äger nu hus i Suan Son. Håkan var medlem i Seabreeze förhandlingsgrupp som köpte ut marken från Logans.

Sedan tidigare bedriver Håkan och Cath uthyrning av semesterbostäder. Den verksamheten kommer nu att bli en del av Thailandmäklarna. Auengtip och Hasse kommer så småningom att flytta till Sverige. Det betyder då att Nanthaya och Håkan tar mer ansvar för det operativa arbetet i Thailand, medan Auengtip och Hasse jobbar på distans från Sverige.


Välkomna till det underbara Thailand!