Beskrivning

Pearl Villa är ett bostadsområde under uppförande i ett läge endast ca 500 meter från den flera kilometerlånga stranden Suan Son Beach ca 4 km öster om Ban Phe i Rayong-provinsen.

Svensk regi

Området byggs av den thailändska entreprenören Pearl Villa Ban Phe Co Ltd med svenskt ägande och kunnande. På området kommer då det är klart finns 17 hus och 6 lägenheter av hög kvalitet.

Två etapper

Uppbyggnaden sker i två etapper. I den första etappen som pågår blir det 12 hus, där 11 av dem har ytan 101 kvm inklusive en altan och ett av dem blir 150 kvm inklusive en altan. I etapp 1 blir det även en swimmingpool med måtten 19 x 6 meter och barnpool, som blir klar i augusti 2020, samt ett kontor som redan är klart.

I etapp 2 tillkommer 5 hus lika etapp 1 med ytan 101 kvm, 6 lägenheter om 60 kvm, samt en restaurang med bar.

Nyproducerade hus

Det har producerats många lägenheter öster om staden Rayong i Rayong-provinsen de senaste åren. Likaså produceras många hus i trevliga områden, men de till för thailändare som kan äga mark. De flesta hus för utlänningar i den här mycket populära delen av landet är nu 10 år gamla.

Det här ett litet unikt projekt. Här uppförs hus för ”farangar” (utlänningar). De befintliga andrahandshusen är ofta i mycket bar kvalitet, men för den som vill ha ett nytt hus i skandinavisk stil är det här en möjlighet.

Husen

De 11 mindre husen byggs från två grund-planlösningar. En planlösning med 2 sovrum och den andra med 3 sovrum. Huset med 2 sovrum har boytan 81 kvm med en altan om 20 kvm. Huset med 3 sovrum ”tar” yta från altanen, så den blir mindre. I övrigt är de mindre husen lika. Husen bygga utifrån ditt val. Huset presenteras mer i detalj under ”Hus till salu” här på sidan.

Gör dina egna val

Husen och lägenheterna har ett standardiserat format, men innanför ytterväggarna kan du, ibland mot en merkostnad, förändra till ditt personliga val. Inom ”områdena” kök, badrum, samt kakel och klinker har du en ”budget” att shoppa för. Till de förändringar du kan göra utöver det är t ex flytta innerdörrar och innerväggar, flytta fönster, samt färgsättning. På utsidan kan du t ex flytta trappan och få mer altanyta.

Priser

Hus 101 kvm med 2 sovrum 2,890,000 Bath, 101 kvm med 3 sovrum 2,990,000 Bath och 150 kvm med 3 sovrum 3,890,000 Bath. Till det tillkommer obligatorisk betalning av de första 30 årens arrende om 600,000 Bath (20,000 Bath/år).

Marken arrenderas

I Thailand kan bara Thai äga mark, så därför hyr utlänningar mark av Thai. Enligt den thailändska lagen kan man maximalt registrera 30-åriga arrenden. Därför skrivs avtal med markägaren om att förnya avtalen då de går ut, så man kan registrera en ny 30-årsperiod.

Här har Pearl Villa förbetalt arrendet till markägaren, så arrendeavgiften ingår i priset då du köper huset.

Swimmingpool i området

Du har swimmingpoolen direkt utanför din dörr i det bilfria området. Här kan du ha koll på barnen även om du sitter på altanen. Poolen är 19 x 6 meter med en barnavdelning, så den räcker till för många badsugna. Runt poolen finns tillräckligt med solstolar med parasoll för alla.

Kontor med service

Området har ett servicekontor dit du kan vända dig med frågor och hjälp. Här kan du hyra fordon, boka transporter och aktiviteter. Härifrån sköts områdets administration, men även skötseln av området.

Service och underhåll

Husägarna i området har ett gemensamt ansvar för att området sköts och underhålls så att det alltid ett attraktivt område att vistas i och besöka. Men husägarna behöver inte göra jobbet själva, det finns personal till det. Till personalens arbetsuppgifter hör, att sköta poolen och att sköta trädgården med vattning och klippning av gräs, rabatter, buskar och träd. Men även att ta hand om husen då de står tomma. Såsom vädring, fylla på vattenlås och rengöra AC. I den avgift som ska betalas månadsvis ingår även bekämpning av skadedjur och insekter.

Säkerhet

Området har ett staket med grindar, så att området alltid är instängt. I första hand för att hålla ute hundar. Men det håller även andra oönskade besökare på avstånd. Områdets 2 parkeringar är innanför staket och grindar, så där är fordon skyddade. Nattetid bevakas och patrulleras området av en nattvakt.

Gångavstånd till stranden

Det är gångavstånd till ca 3 km långa stranden, endast 500 meter. Raka vägen ner till stranden. Och där finns mängder att matställen, både fasta och på hjul. Och stranden är full av solstolar under skuggande träd. Här finns även flera resorter, en av regionens bästa fiskmarknader och en 7/eleven-butik. I helgerna är de skuggiga delarna av stranden närmast invaderade av thailändare, medan i veckorna kan man ha stranden för sig själv. Några kilometer bort finns flera små ständer som specialiserats sig ”faranger”. De är mycket populära.

Närområdet

Till Ban Phe är det bara 4 km. Här hittar du den mesta av det du behöver. Och härifrån går färjor och fartbåtar ut till den mycket populära ön Koh Samet. In till storstaden Rayong är det ca 25 km. Här finns allt. Många shoppingcenter och ett mycket bra sjukhus bl a.

Transporter

Troligen hyr du/ni en ”sareng”, motorcykel med sidovagn (se till att ha motorcykelkörkort). Med den tar ni er runt mycket smidigt i närområdet. Men ska ni till t ex Rayong kan ni ta en ”songtaew” (lokalbuss, öppet flak med bänkar). Den passerar dagtid vid stranden var 30:e minut.

ThaiRent

Det kommer att finns möjligheter att hyra ut ditt hus, administrerat av kontoret.

Projektets hemsida

Projektet har en egen hemsida med adressen www.pearl-villa.se. Besök den för mer information.

Uppdatering av bilder

Nya bilder som uppdaterar projektet presenteras sist i bildserien.

Adress Karta
Thailand
Rayong
Chakphong
E101° 32' 10.2''
N12° 39' 24.2''
Område
25 Minuter
25 Minuter
35 Minuter
10 Minuter
10 Minuter
150 Minuter
5 Minuter
1 Minuter
10 Minuter

Nyproduktion av villor nära stranden i Suan Son

Chakphong, Rayong

฿2,890,000
Allmänna uppgifter
Boendetyp : Project
Pristyp : Till salu
Ref ID : P220
Pris : ฿2,890,000
Byggnadsår : 2020
Månadskostnad : ฿5,000
Leasing kostnad per år : ฿0
Kontakt
Håkan Ingelsson
Nanthaya, +66 8 2594 1529
Nanthaya Line, 095-465 59 44
Håkan Line, 084-465 38 50

Postal and visiting address:
Naina Rayong Co. Ltd
111/14 Moo 3, T. Klaeng, A. Mueang, Rayong
Rayong 21160
Thailand
Kontakta oss